FIRINDA KABAK MÜCVER
Tarih: 05.05.2013 Saat: 14:16
Konu: Aperatıfler


Kabak mücverin en hafif hali.....



Yağda kızartma ağır oluyor derseniz ...Fırın mücveri tercih edin....

Fırında pişerken mutfağa yayılan güzel kokuyu teneffüs edin.... Hazırlaması beş dakika pişmesi 25 dakika...
Malzemeler:
3 tane kabak
3 tane yumurta
1 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım demet dereotu
4 tane yeşil soğan
tuz-karabiber-kırmızı pul biber
1 paket kabartma tozu
Hazırlanış:
Kabaklar yıkanıp rendelenir.Üzerine yumurta un yağ kabartma tozu baharatlar ince doğranmış dereotu ve yeşil soğan ilave edilir.
Hepsi karıştırılır. Fırın tepsisi yağlanır,karışım tepsiye boşaltılır üzeri düzlenir kırmızı pul biber serpip fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Kek gibi pişmesi kürdanile kontrol edilir.Üzeri kızarınca ve kürdan temiz çıkınca fırın kapatılır.Biraz soğuması beklenir.Kare kare kesilir servis yapılır...

Afiyet olsun....
Not:Fırın tepsisi küçük boy olsun,veya dikdörtgen borcam tepsi de olabilir...





Bu haberin geldigi yer: YILDIZ MUTFAGI
http://www.yildizmutfagi.com

Bu haber icin adres:
http://www.yildizmutfagi.com/modules.php?name=News&file=article&sid=506