SENEMİN SOFRASINDAN NOTLAR
Tarih: 15.02.2008 Saat: 21:46
Konu: Menüler


Zevkle hazırlanmış akşam yemeği sofrasında ilk gözüme çarpan jumbo karides ve roko salatası oldu.



En sevdiğim kabak salatası ile
havuç kızartmasıda gülümseyerek bana bakıyordu.
Katlı meyve tabağıda
yebeni yebeni diyordu.
SENEM
o kadar işi arasında
karidesin hazırlanışını şöyle tarif etti:
Tencerede tuzlu suda karidesler haşlanır.
Haşlama esnasında limon yada sirke(1 yemek kaşığı) konur.
Haşlanan karidesler süzülüp
kabuk kısımları ayıklanır.
Servis tabağına dizilir.
Limon suyunu zeytinyağı ile çırpıp
karideslerin üzerine bolca dökülür.Roko salatası ile beraber ıkram edilir.
Izgara et ve pilav ikram edilinceye kadar biz bu güzelliklere dayanamayıp yemeğe başladık.







Bu haberin geldigi yer: YILDIZ MUTFAGI
http://www.yildizmutfagi.com

Bu haber icin adres:
http://www.yildizmutfagi.com/modules.php?name=News&file=article&sid=116