ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI
Tarih: 10.02.2008 Saat: 15:08
Konu: Aperatıfler


Bizim evde çerez gibi yenen, hazırlaması uzun, bitirmasi kısa süren bir lezzet.



Malzemeler:
Akşamdan ıslatılmış salamura yaprak(yarım kg civari)
İç malzemesi:
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağından fazlaca sıvı yağ
3adet soğan
2 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1yemek kaşığı dolma fıstığı
tuz-karabiber-kırmızı pul biber
nane maydanoz dereotu
Hazırlanışı:
Malzemelerle iç pilavı hazırlanır.
Yapraklar güzelce yıkanır,süzülür
ince ince sarılır.
tencereye dizilir.
üzerine limon dilimleri konur.
su ilave edilir.
Parlak olsun diye
pişmesine yakın biraz sıvı yağ gezdirilir.
piştikten sonra soğuması beklenir.
Sonra servis tabağına alınır.







Bu haberin geldigi yer: YILDIZ MUTFAGI
http://www.yildizmutfagi.com

Bu haber icin adres:
http://www.yildizmutfagi.com/modules.php?name=News&file=article&sid=112