Ana Menü
· Ana Sayfa
· Anket
· Yemek Arşivi
· Yemek Gönder
· Yemek Konuları
· Hesabınız
· Siteyi Öner
· Bize Ulaşın  
Tarif Defterim
· Ana Sayfa
· Emirin Sayfası
· Faruğun Sayfası
· Bahçem ve Çiçeklerim
· Aperatifler
· Çorbalar
· Hamur İşleri
· Hobilerim
· Kekler
· Kurabiyeler
· Makarnalar
· Menüler
· Pastalar
· Pilavlar
· İçecekler
· Salatalar
· Tatlılar
· Yemekler
· Özel Günler
Aktif Kullanıcılar
Şu an bu bloğun içeriği yok.
Editör Giriş
Admin Main
Logout
CAUTION! use of this login by non-admins can result in ip banishment.

FIRINDA KABAK MÜCVER

Kabak mücverin en hafif hali.....



Yağda kızartma ağır oluyor derseniz ...Fırın mücveri tercih edin....

Fırında pişerken mutfağa yayılan güzel kokuyu teneffüs edin.... Hazırlaması beş dakika pişmesi 25 dakika...
Malzemeler:
3 tane kabak
3 tane yumurta
1 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım demet dereotu
4 tane yeşil soğan
tuz-karabiber-kırmızı pul biber
1 paket kabartma tozu
Hazırlanış:
Kabaklar yıkanıp rendelenir.Üzerine yumurta un yağ kabartma tozu baharatlar ince doğranmış dereotu ve yeşil soğan ilave edilir.
Hepsi karıştırılır. Fırın tepsisi yağlanır,karışım tepsiye boşaltılır üzeri düzlenir kırmızı pul biber serpip fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Kek gibi pişmesi kürdanile kontrol edilir.Üzeri kızarınca ve kürdan temiz çıkınca fırın kapatılır.Biraz soğuması beklenir.Kare kare kesilir servis yapılır...

Afiyet olsun....
Not:Fırın tepsisi küçük boy olsun,veya dikdörtgen borcam tepsi de olabilir...

 
 
İlgili Bağlantılar
· Daha fazla Aperatıfler
· Haber gönderen webmaster


En çok okunan haber: Aperatıfler:
GÜZEL KAHVALTI SOFRASI

Haber Puanlama
Ortalama Puan: 5
Toplam Oy: 1


Lütfen bu haberi puanlamak için bir saniyenizi ayırın:

Mükemmel
Çok İyi
İyi
İdare Eder
Kötü

Seçenekler

 Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa

 Bu Haberi Arkadaşına Gönder Bu Haberi Arkadaşına Gönder

Lider Medya Tasarım ve Bilişim Teknolojileri