Ana Menü
· Ana Sayfa
· Anket
· Yemek Arşivi
· Yemek Gönder
· Yemek Konuları
· Hesabınız
· Siteyi Öner
· Bize Ulaşın  
Tarif Defterim
· Ana Sayfa
· Emirin Sayfası
· Faruğun Sayfası
· Bahçem ve Çiçeklerim
· Aperatifler
· Çorbalar
· Hamur İşleri
· Hobilerim
· Kekler
· Kurabiyeler
· Makarnalar
· Menüler
· Pastalar
· Pilavlar
· İçecekler
· Salatalar
· Tatlılar
· Yemekler
· Özel Günler
Aktif Kullanıcılar
Şu an bu bloğun içeriği yok.
Editör Giriş
Admin Main
Logout
CAUTION! use of this login by non-admins can result in ip banishment.

AVCI BÖREĞİ

Senem in tarif defterinden yıldızmutfağına taşınan bir tarif.....



içli köfte tadında ....

sıcak ikram edildiğinde....

güzel ve değişik bir börek... Malzemeler:
2 yufka
300gr kıyma
2soğan
yarım çay bardağı bulgur
1 avuç ceviz
1 çorba kaşığı salça
maydanoz
tuz
karabiber
sıvıyağ
Panelemek için:
2 yumurta
yarım çay bardağı süt
galete unu
kızartmak için sıvı yağ.
Soğanı yemeklik kesin. Tavaya sıvıyağı alın üzerine soğanı ekleyin ve kavurun.
Üzerine kıymayı ekleyin ve kavurun.
Üzerine ceviz, ıslatılmış bulguru, tuz, karabiber pulbiber, ve 1çorba kaşığı salçayı ekleyip soteleyin. Üzerine ince kıyılmış maydonozu ekleyip bir iç harç elde edin.
Panelemek için ise bir karıştırma kabına 2 yumurtayı kırın. Üzerine yarım çay bardağı süt ekleyip birlikte çırpın.
Yufkaları üçgen parçalara bölün. Her bir parçanın üzerine kıymalı harçtan koyun. Sigara böreği gibi sarın. Hazırladığınız börekleri ilk önce sosa batırın. Daha sonra galeta ununa bulayıp sıvıyağda kızartın. Sıcak olarak servis edin.

 
 
İlgili Bağlantılar
· Daha fazla Hamur işleri
· Haber gönderen webmaster


En çok okunan haber: Hamur işleri:
SANA BÖREĞİ

Haber Puanlama
Ortalama Puan: 5
Toplam Oy: 1


Lütfen bu haberi puanlamak için bir saniyenizi ayırın:

Mükemmel
Çok İyi
İyi
İdare Eder
Kötü

Seçenekler

 Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa

 Bu Haberi Arkadaşına Gönder Bu Haberi Arkadaşına Gönder

Lider Medya Tasarım ve Bilişim Teknolojileri