Ana Menü
· Ana Sayfa
· Anket
· Yemek Arşivi
· Yemek Gönder
· Yemek Konuları
· Hesabınız
· Siteyi Öner
· Bize Ulaşın  
Tarif Defterim
· Ana Sayfa
· Emirin Sayfası
· Faruğun Sayfası
· Bahçem ve Çiçeklerim
· Aperatifler
· Çorbalar
· Hamur İşleri
· Hobilerim
· Kekler
· Kurabiyeler
· Makarnalar
· Menüler
· Pastalar
· Pilavlar
· İçecekler
· Salatalar
· Tatlılar
· Yemekler
· Özel Günler
Aktif Kullanıcılar
Şu an bu bloğun içeriği yok.
Editör Giriş
Admin Main
Logout
CAUTION! use of this login by non-admins can result in ip banishment.

Hamsili Pilav

Konuk bildirdi: "Yengeciğim Sitenizde çok güzel menüler var. Bende ablamda afiyetle yemiş olduğumuz Hamsili

Pilavı göndermek istedim. Umarım beğenirsiniz SEVİL

MALZEMELER
2 kilo hamsi
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
3 su bardağı pirinç
Arzuya göre 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
4-5 yemek kaşığı kuş üzümü
1 silme yemek kaşığı yenibahar
1 silme yemek kaşığı tarçın
tuz, karabiber
4,5 su bardağı kadar sıcak su
YAPILIŞI
Önce pilavı hazırlanır. Bunun için pirinci bir kapta sıcak su ve 2 yemek kaşığı tuz ile ıslatılır. Ilıyınca kadar bekletilerek pirinçler bol suda yıkanır.Pirinçler süzülerek kavrulan soğana ilave edilerek biraz daha kavrulur. Baharatları,tuz, karabiber, kuş üzümü ilave edilip birazdaha kavurarak 4,5 su bardağı ilave edilerek pişirilir. Pilav demlenirken hamsilerin iç kısımdaki kılçıkları ayıklanır yıkanır ve süzülür. Hafif yağlanmış orta büyüklükteki tepsinin taban kısmını tamamen kapatacak şekilde hamsiler dizilir. Hamsiler pişerken çekip küçüleceğinden dolayı sıkça dizilir.Tepsinin yanlarınıda hamsiler dışarı sarkacak şekilde dizilir.Pilav tepsinin ortasına dökülüp tepsiye yerleştirilir. Kalan hamsilerle pilavın üst kısmı yine sıkıca dizerek tamamen kapatılır. Yanlardan taşan hamsileri kaldırılarak yanlar kapatılır. 170 dereceli fırında hamsiler iyice kızarana kadar pişirilir. Servis tabağına ters çevir

erek servis yapılır. Afiyet olsun. "


 
 
İlgili Bağlantılar
· Daha fazla Pilavlar
· Haber gönderen webmaster


En çok okunan haber: Pilavlar:
PERDE PİLAVI

Haber Puanlama
Ortalama Puan: 4.98
Toplam Oy: 67


Lütfen bu haberi puanlamak için bir saniyenizi ayırın:

Mükemmel
Çok İyi
İyi
İdare Eder
Kötü

Seçenekler

 Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa

 Bu Haberi Arkadaşına Gönder Bu Haberi Arkadaşına Gönder

Lider Medya Tasarım ve Bilişim Teknolojileri